מיוחד לשבועות: פאי שוקולד תפוז ששווה לטעום!

פאי שוקולד קלאסי בגרסה אחרת: את קרם השוקולד שדרגתי לקרם שוקולד-תפוז, ובנייתו של הפאי נעשית מההתחלה לסוף, כלומר הבצק נמצא מעל הקרם בצורת דסקית עגולה או בתור מקל לקישוט

מיוחד לשבועות: פאי שוקולד תפוז ששווה לטעום!

פאי שוקולד טעים

לקרם שוקולד תפוז:

  • 300 מ"ל (מכל ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה או צמחית
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 60 מ"ל (41 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי או מאיכות מעולה
  • 80 גרם (4) חלמונים
  • 250 גרם שוקולד חלב או מריר
  • 2 כפות קואנטרו או ליקר תפוזים משובח אחר

לבצק:

  • 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 25 גרם (2 כפות) אבקת נוגט
  • 25 גרם (21 2 כפות) אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 20 גרם חלבון (חלבון מביצה קטנה מאוד)
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו

לקישוט:

  • 41 כוס פאייטה (פירורי גליליות)
  • 300 גרם שוקולד מריר מטומפרר

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למעבד המזון את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת הנוגט, הקקאו והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלבון ומעבדים עד קבלת בצק פירורי שעדיין לא התגבש לכדור.
  • אוספים את פירורי הבצק ובעזרת הידיים מאחדים לכדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים בקירור לשעה וחצי.
  • על משטח מקומח היטב או בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר ומקפיאים לשעה.
  • לאחר ההקפאה קורצים מהבצק עיגולים כגודל הקוטר העליון של הכוסות או לחילופין חותכים לפסים ארוכים בגודל 5 על 2 ס"מ.
  • מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה.

הרכבת הכוסות:

  • בכוסות קטנות מניחים 3-2 כפות מקרם השוקולד-תפוז.
  • אם רוצים מפזרים מעט פאייטה (פירורי גליליות) מעל הקרם.
  • מניחים מעל את דסקית הבצק או את פס הבצק בצורה אלכסונית.
  • מקשטים מלמעלה בכדור השוקולד.

הכנת כדור השוקולד לקישוט:

  • ממסים את השוקולד המטומפרר.
  • יוצקים את השוקולד לתבנית פוליקרבונט בצורת חצאי כדור בקוטר 4-3 ס"מ.
  • ממתינים 5 דקות והופכים את התבנית על נייר אפייה. רוב השוקולד נשפך, ונותרת רק מעין קליפה דקה.
  • מחליקים את פני השטח במרית, מעבירים למקפיא ל-10 דקות ומחלצים בזהירות.
  • מעבירים מחצית מחצאי הכדורים אל משטח עבודה.
  • מחממים מעט את קצותם של צנתרים או חותכנים בקוטר 6-4 מ"מ, ובזהירות יוצרים בעזרתם 3-2 חורים בראש חצי כדור השוקולד. כך מחוררים מחצית מחצאי הכדורים.
  • מניחים את הכדורים המחוררים מעל חצאי הכדורים השלמים ומהדקים מעט. מניחים מעל דסקית או מקל הבצק לקישוט.

כותבת המתכון: אפרת ליבפרוינד | צילום: באדיבות "בופה – מגזין אוכל כשר" 

תרצו לפנק משפחה נזקקת לרגל חג השבועות?

לתרומת פאי שוקולד-תפוז