Please Note: Our English website issues American Tax receipts (501 (c) 3).
For an Israeli tax receipt (Seif 46), please remain on the Hebrew website.
Thank you!
מיוחד לשבועות: פאי שוקולד תפוז ששווה לטעום!
פאי שוקולד קלאסי בגרסה אחרת: את קרם השוקולד שדרגתי לקרם שוקולד-תפוז, ובנייתו של הפאי נעשית מההתחלה לסוף, כלומר הבצק נמצא מעל הקרם בצורת דסקית עגולה או בתור מקל לקישוט

פאי שוקולד טעים
לקרם שוקולד תפוז:
- 300 מ"ל (מכל ועוד 3 כפות) שמנת מתוקה או צמחית
- 1 כף קליפת תפוז מגוררת
- 60 מ"ל (41 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי או מאיכות מעולה
- 80 גרם (4) חלמונים
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
- 2 כפות קואנטרו או ליקר תפוזים משובח אחר
לבצק:
- 160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
- 25 גרם (2 כפות) אבקת נוגט
- 25 גרם (21 2 כפות) אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה או מרגרינה
- 20 גרם חלבון (חלבון מביצה קטנה מאוד)
- 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו
לקישוט:
- 41 כוס פאייטה (פירורי גליליות)
- 300 גרם שוקולד מריר מטומפרר
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים למעבד המזון את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת הנוגט, הקקאו והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את החלבון ומעבדים עד קבלת בצק פירורי שעדיין לא התגבש לכדור.
- אוספים את פירורי הבצק ובעזרת הידיים מאחדים לכדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים בקירור לשעה וחצי.
- על משטח מקומח היטב או בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר ומקפיאים לשעה.
- לאחר ההקפאה קורצים מהבצק עיגולים כגודל הקוטר העליון של הכוסות או לחילופין חותכים לפסים ארוכים בגודל 5 על 2 ס"מ.
- מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה.
הרכבת הכוסות:
- בכוסות קטנות מניחים 3-2 כפות מקרם השוקולד-תפוז.
- אם רוצים מפזרים מעט פאייטה (פירורי גליליות) מעל הקרם.
- מניחים מעל את דסקית הבצק או את פס הבצק בצורה אלכסונית.
- מקשטים מלמעלה בכדור השוקולד.
הכנת כדור השוקולד לקישוט:
- ממסים את השוקולד המטומפרר.
- יוצקים את השוקולד לתבנית פוליקרבונט בצורת חצאי כדור בקוטר 4-3 ס"מ.
- ממתינים 5 דקות והופכים את התבנית על נייר אפייה. רוב השוקולד נשפך, ונותרת רק מעין קליפה דקה.
- מחליקים את פני השטח במרית, מעבירים למקפיא ל-10 דקות ומחלצים בזהירות.
- מעבירים מחצית מחצאי הכדורים אל משטח עבודה.
- מחממים מעט את קצותם של צנתרים או חותכנים בקוטר 6-4 מ"מ, ובזהירות יוצרים בעזרתם 3-2 חורים בראש חצי כדור השוקולד. כך מחוררים מחצית מחצאי הכדורים.
- מניחים את הכדורים המחוררים מעל חצאי הכדורים השלמים ומהדקים מעט. מניחים מעל דסקית או מקל הבצק לקישוט.
כותבת המתכון: אפרת ליבפרוינד | צילום: באדיבות "בופה – מגזין אוכל כשר"